Parochiefederatie Echt

Events

Heiligdomsvaart Susteren 26 augustus tot en met 11 september 2022

Eens in de zeven jaar wordt in Susteren de Heiligdomsvaart gehouden; een traditie die al meer dan 500 jaar bestaat in Susteren. Dit jaar vindt de Heiligdomsvaart plaats van 29 augustus tot en met 11 september. Gedurende veertien dagen is Susteren een plek waar cultuur, historie en religie samenkomen.

Historische Reliekenstoet

Op zondag 4 september trekt de historische Reliekenstoet door de straten van Susteren. Bij deze eeuwenoude traditie van de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart worden de in Susteren bewaard gebleven overblijfselen en voorwerpen van heiligen aan het publiek getoond.

10 voorstellingen openluchtspel ┬┤Weerlicht der Eeuwen┬┤

Een fascinerend schouwspel, uitgevoerd door meer dan 150 acteurs in een openluchttheater naast de eeuwenoude Amelbergabasiliek. Sinds 1937 maakt het openluchtspel Weerlicht der Eeuwen deel uit van de Susterense Heiligdomsvaart.

Meer informatie over de Heiligdomsvaart kunt u vinden op: https://www.heiligdomsvaart.nl

 

Voor jongeren:

Wereldjongerendagen (WJD) – voor meer informatie kunt u de website van het bisdom raadplegen. https://wjd.jongkatholiek.nl

 

Voor iedereen:

Bedevaarten – er worden weer bedevaarten gepland:

-> naar Lourdes: meer informatie kunt u vinden op de website: https://www.huisvoordepelgrim.nl

-> naar Kevelaer: het dekenaat Susteren gaat samen met leden uit alle parochies van de parochiefederatie Echt op dinsdag 27 september 2022 weer op bedevaart. Meer informatie later. http://www.dekenaat.rksusteren.nl

-> naar Susteren: Heiligdomsvaart zondag 4 juli. Meer informatie later via website dekenaat Susteren.