Parochiefederatie Echt

Nieuws Sint Joost

14 mei 2022 – 11.00 uur –

Klinkend Klare Klanken, klokkenluiden

Concert met het kerkelijk dameskoor en optreden Piperband (voor de kerk) in verband met het project ┬┤Klinkend Klare Klanken┬┤. Meer informatie zie website: http://cultuurechtsusteren.nl en verder: erfgoed-weekend .

april 2022

Grote opknapbeurt van de kerkbanken en schoonmaak van de kerk

Het was het parochiecomite al lang een doorn in het oog: de kerkbanken zagen er heel slecht uit! Ze waren dringend aan een schuur- en verfbeurt toe. Op 4 april 2022 is een behoorlijke groep vrijwilligers aan dit karwei begonnen. Maandagmorgen werd begonnen en donderdagmorgen waren alle 60 banken geschuurd. Toen was het op vrijdag aan de dames die ervoor zorgden dat alle banken stofvrij waren. Maandag 11 april werd de eerste laag gestreken,waarna dinsdag weer alles opgeschuurd werd. Woensdag waren alle banken voor de tweede keer in de lak gezet. Ruimschots voor Pasen, zodat de lak alle tijd had om uit te harden en de bezoekers van de Paasmis konden genieten van de mooie kerkbanken en de opgefriste kerk.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers!

Het parochiecomite.

 

april 2022

Heilige Judocuskerk digitaal ontsloten

Het project van de digitale ontsluiting van de kerk en de kapel in Sint Joost is inmiddels afgerond. Door middel van 360 graden beelden kan een bezoeker van buiten de kerk toch binnenkijken door met de smartphone QR-code op het informatiepaneel naast de grote kerkdeur te scannen. Met dank aan de gemeente Echt-Susteren die dit mogelijk heeft gemaakt. Meer informatie zie website: https://www.hetsmalstestukjenederland.nl .

 

Meer informatie over Sint Joost kunt u ook vinden op de website: https://www.sintjoas.nl .